•  

Bengt Dahlgren deltar som partner i HSB Living Lab

Bengt Dahlgren deltar som partner i HSB Living Lab

Vi är med på resan mot framtidens boende i realtid. HSB Living Lab är ett projekt där vi är med och utvecklar nya sätt att bygga och forma framtidens boende. Under en tioårsperiod ska nya arkitektoniska och tekniska lösningar testas och utvärderas.

Bostäderna är avsedda för studenter och gästforskare och kan liknas vid ett laboratorium – ett hemtrevligt sådant. Projektets syfte är att få kunskap kring hållbarhet och tekniska lösningar. Vi har en unik möjlighet att tillsammans med övriga samarbetspartners utveckla vår spetskunskap kring bostadsbyggande. Byggnaden kommer stå klar för inflyttning på Chalmers hösten 2015. HSB Living Lab har redan vunnit pris för ett förstaklassigt innovativt projekt.

Läs mer här.