•  

Frukostseminarie i Borås

Frukostseminarie i Borås

Tisdag 24 februari anordnade Bengt Dahlgren i Borås ett frukostsemiarie på tema ”Ändringar i BBR – brandskydd och energihushållning”.

De 82 anmälda som trotsade snöoväder tog sig till Grand Hotell för en inledande frukost i tidig morgonstund. Mätta och belåtna lät de sig sedan underhållas i tur och ordning av Therese Göras som berättade om nyheter i de senaste byggreglerna för brandskydd (BBR21). Därefter tog Henrik Jönsson ordet och informerade om vilka nyheter som är att vänta i de kommande byggreglerna (BBR22) gällande energikrav för fastigheter. Här är som vanligt en övergångsperiod på ett år då både nuvarande och kommande regler kan tillämpas. Avslutningsvis visade Jennie Werner några konkreta exempel där analytisk dimensionering framgångsrikt hittat alternativa lösningar för brandskyddet – både till gagn för utformning och plånbok.

Under seminariet visades även de handböcker i ämnet Brandskydd som Bengt Dahlgren har tagit fram, och beställningar togs upp för de som ville ha ett eget exemplar. För er som inte var på plats går dessa även bra att beställa här på hemsidan.

Frukostseminariet har blivit en tradition i Borås vid den här tidpunkten på året och målet är att hitta aktuella och viktiga områden att prata om. Så håll utkik efter nästa upplaga.