•  

Bengt Dahlgren inleder samarbete med Ingenjörer utan gränser

Bengt Dahlgren inleder samarbete med Ingenjörer utan gränser

Bengt Dahlgren har just ingått i ett samarbete med Ingenjörer utan gränser. Det är en ideell, politiskt och religiöst obunden organisation med runt 750 medlemmar. Med ingenjörskonst, entreprenörskap och projektkompetens önskar man bidra till en bättre värld. Föreningen bedriver volontärprojekt, bland annat i Tanzania och Kenya där man med solenergi renar vatten och på andra sätt bidrar till en bättre studiemiljö för barn. Föreningen håller även seminarier i Sverige och inspirerar unga att bli ingenjörer.

– Vi är glada över att vi nu har etablerat ett samarbete med Bengt Dahlgren. Tillsammans med företagets medarbetare och deras breda kompetens inom bland annat samhällsbyggnad kan vi stärka våra volontärprojekt och aktiviteter, skriver Ivan Öfverholm, ordförande på Ingenjörer utan gränser, på föreningens hemsida.

Bengt Dahlgren vill med samarbetet stödja organisationen att växa.
​– Vi vill samtidigt göra det möjligt för våra medarbetare att delta i volontärprojekt och på så vis bidra med vår tekniska kompetens, säger ​Agneta Lundén-Hjält.