•  

Första bostadsområdet med Miljöbyggnad Guld

Bengt Dahlgren har bidragit till att det första bostadsområdet fått Miljöbyggnad Guld på samtliga hus.

Green Village AB har fått det högsta betyget för Miljöbyggnad för sitt bostadsområde i Surte utanför Göteborg. Därmed blir bostadsområdet det första i Sverige att få utmärkelsen Miljöbyggnad Guld på samtliga sina bostadshus.

Guld är den högsta utmärkelsen som tilldelas byggnader som uppfyller de högsta kraven för bland annat energi, inomhusmiljö och materialval. Bostadsområdet består av 8 stycken flerbostadshus och 6 stycken radhuslängor med 3-4 boendeenheter. Bengt Dahlgren har bidragit med energi- och miljösamordning samt VVS projektering för samtliga hus.

Byggherren bakom bostadsområdet är FO Peterson Byggnads & Söner AB.
– Utmärkelsen Miljöbyggnad Guld för samtliga punkt- och radhus är ett kvitto på att vi har haft rätt fokus med produktkvalitet, hållbarhet och smarta energikällor i åtanke. Green Village tar ett helhetsgrepp om miljöfrågan inom bostadssektorn, säger Jonas Steen vd för Green Village AB och FO Peterson Byggnads&Söner AB, i ett pressmeddelande

Vill ni veta mer? Kontakta Jenny Berglén jenny.berglen@bengtdahlgren.se 031-7202574.