Projektgruppen klar för Ingenjörer utan gränsers vattenprojekt

Nyhet

Nu är projektgruppen klar för Ingenjörer utan gränsers vattenprojekt i Tanzania. Bengt Dahlgrens Matilda Perborn har varit med och satt ihop gruppen som under våren ska arbete på plats i byn Chonyonyo. Utöver projektgruppen söker man nu även studenter med inriktning på Vattenresursteknik för att hjälpa till att undersöka vattenkvalitet och vattenkvantitet.

I november förra året blev det klart att Matilda Perborn skulle delta i Ingenjörer utan gränsers vattenprojekt ”sustainable water outtake” i området Kargawe, som ligger i Tanzanias nordvästra hörn, gränsande till Uganda, Rwanda och Viktoriasjön. Första uppgiften för Matilda Perborn blev att sätta ihop en projektgrupp, innehållande medlemmar från Ingenjörer utan gränser, yrkesverksamma inom VVS och studenter, som ska arbeta på plats i Tanzania under våren.

– Projektgruppen är nu klar och nästa utmaning blir att reda ut vilka resurser som finns i Tanzania. Vi siktar på att skapa en långsiktig hållbar lösning för vattenförsörjningen i området så att service och underhåll kan ske med lokala resurser, säger Matilda Perborn.

Utöver projektgruppen finns det möjlighet för fler studenter att delta i projektet och som vill göra sitt examensarbete med inriktning på vattenresursteknik. Kontakta Matilda på mail om du är intresserad.

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär. Vi återkopplar alltid så fort vi kan. Skriv gärna vilken ort det gäller så kan vi hjälpa dig snabbare.