Bengt Dahlgren opponerar på LTH-studenter

Nyhet

Varje år deltar Bengt Dahlgren i opponering av uppsatser skrivna av studenter som läser kursen Brandteknisk riskvärdering på Lunds tekniska högskola (LTH).
– Uppsatserna har varje år varit jättebra. Det är verkligen sällan som jag har läst något som jag inte tycker är bra utfört, säger Bengt Dahlgrens Emma Lindsten.

För Emma Lindsten var det tredje året i rad som hon deltog och förutom henne var även Bengt Dahlgrens Erik Almgren med.
– Vi är representanter från verkligheten kan man säga, eftersom vi arbetar på ett företag som jobbar med de här ämnena, säger Emma Lindsten.

Erik Almgren och Emma Lindsten opponerade på tre arbeten var och det stora jobbet för dem var att läsa rapporterna, förklarar Emma Lindsten.
– De är på hundra sidor vardera, och ungefär en tredjedel är bilagor med beräkningar. Vi sätter oss in i projektet och tittar på hur projekten skulle fungera i verkligheten. Sedan ger vi konkret feedback på vad de gjort bra och mindre bra, säger hon.

Arbetena innehöll projekt som nattklubb, travbana och arenahall – stora komplex som ska brytas ner till mindre delar och studenterna utför studie och analys av brandsäkerhet och utrymning.
Hon framhåller att uppsatserna under alla år som hon har deltagit nästan uteslutande har varit jättebra.
– Studenterna är så energiska och tänker och analyserar mycket. Ibland kan de sakna verklighetskopplingen och då kan vi komma med input och ge jämförelser från verkligheten och hitta nivåer för vad som kan vara rimligt, säger hon.

Förutom opponeringen bjuder Bengt Dahlgren varje år in till en pubkväll där alla som har deltagit i kursen är välkomna.
– Där har studenterna möjlighet att träffa oss och mingla och ställa frågor om arbetslivet, eller om chans till sommar- eller exjobb, säger Emma Lindsten.

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär.
Vi återkopplar alltid så fort vi kan.