Bengt Dahlgrens digitala Hållbarhetsvecka

12-16 Okt 2020, 08:00-17:00, Digitalt

Välkomna att delta på vår digitala Hållbarhetsvecka

 

Webinarie – Befintliga byggnader – dags att miljöcertifiera!

Nu bjuder vi in till ett webinarium, där vi berättar om varför allt fler fastighetsägare väljer att miljöcertifiera sina befintliga byggnader. Vi djupdyker i det brittiska certifieringssystemen BREEAM In-Use och det nylanserade svenska systemet Miljöbyggnad i Drift. Webinariet baseras på erfarenheter från genomförda projekt och ger tips och vägledning kring miljöcertifieringssystem för befintliga byggnader.

Datum och tid: Tisdagen 13/10 klockan 08.30-09.30

Anmäl dig här.

Webinarie – Amanda Borneke & hennes resa för hållbarhet i rivningsbranschen

Amanda Borneke, Kvalitéts- och miljöledare på CS Riv & Håltagning AB, kommer att berätta om sin resa för hållbarhet i rivningsbranschen. Amanda har stor erfarenhet av rivningar och hur vi kan ta tillvara på material. Hur man kan kvalitetssäkra material och gå till väga i praktiken är några av de ämnen som kommer behandlas. En spännande föreläsning om skifte som saknar historiskt motsvarighet och förändrar vår syn på en hel sektor.

  • Dekonstruktion före demolering
  • Genom kunskap flyttas gränserna för vad som är möjligt.
  • Hur kan avfall bli en resurs?
  • Kan återbruk av byggmaterial och rivavfall vara lönsamt?

Datum och tid: Onsdag 14/10 klockan 14:15-15.00

Anmäl dig här.

Webinarie – Återbruk av installationer

Vi bjuder nu in till ett webinarium med fokus på återbruk av installationsprodukter inom VVS, Styr och El och kommer dela erfarenheter om vilka hinder och möjligheter som finns. Du som deltar kommer att få höra mer om vårt deltagande i forskningsprojekt, om återbruk av installationer, hur man kan göra rent praktiskt samt vilka fördelar och utmaningar det kan medföra.

Vi vänder oss till dig som är fastighetsägare och kanske funderat på hur du skulle kunna skapa mer cirkulära flöden och få in mer återbruk i ert bestånd eller så arbetar du med rivning och är den som först skapar den viktiga länken i återbruk. Kanske är du konstruktör, teknisk sakkunnig, återbruksaktör eller entreprenör inom tekniska installationer.

Datum och tid: Fredagen 16/10 klockan 08.30-09.30

Anmäl dig här.

 

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär.
Vi återkopplar alltid så fort vi kan.