Kostnadsfritt webinarie – Brandskydd för fasader

17 Nov 2021, 12:00-13:00, Digitalt

Fasader har över åren utvecklats till allt mer komplexa systemutformningar med nya byggnadsmaterial som ställer höga krav på att förstå och uppfylla brandskyddskraven i bygglagstiftningen. Från att tidigare primärt ha handlat om materialval på själva ytskiktet har det blivit en komplicerad fråga med ett flertal parametrar att ta hänsyn till.

Som brandskyddsexperter får vi många frågor om fasader i våra projekt. Så många att vi till slut bestämde oss för att skriva en bok om ämnet. På grund av stor efterfrågan så håller vi också ett webinarium där vi översiktligt går igenom de viktigaste aspekterna.

I detta webinarie kommer vi behandla erfarenheter från bränder där fasaden varit en bidragande faktor. Vi tittar på nya kunskaper som tillkommit och som föranleder att fasader blivit en allt mer central fråga vid uppförande av byggnader. Huvuddelen kommer ägnas åt hur våra krav ser ut med särskilt fokus på SP Fire 105. Vi ger också exempel på vanliga fallgropar och misstag samt ger lösningar på vanligt förekommande fasadsystem. Slutligen tittar vi också på nya fasadutformningar som tex gröna fasader och solpaneler samt gör en framtidsspaning där vi tittar på vilka krav, standarder och provningsmetoder som kan bli aktuella framöver.

Webinariet avslutas med paneldiskussion där du som åhörare i förväg kan skicka in frågor som du vill ha svar på. Det kommer också finnas möjlighet att ställa frågor via chat under webinariets gång. Frågor besvaras i mån av tid.

Jobbar du som projektledare, brandingenjör, arkitekt, teknikkonsult, entreprenör, på byggnadsnämnd eller som kontrollansvarig så kan webinariet ge värdefull kunskap i ditt jobb.

Utöver Axel Mossberg, brandkonsult och forskningschef på Bengt Dahlgren, har vi också nöjet att ha med oss Johan Andersson – projektledare för fasadprojekt på (Research Institutes of Sweden) RISE samt Charlotta Skarin – brandkonsult på Bengt Dahlgren och expert på brandmotståndsprovningar och SP Fire 105, tidigare anställd på RISE.

Föreläsningen startar 12.00 och håller på ca 60 min inklusive tid för frågor. Föreläsningen är helt digital och kostnadsfri. Du anmäler dig nedan och får då en kalenderkallelse till den mail du anger. Webinariet spelas in och kan ses i efterhand, anmäl dig så får du då länken av oss efter föreläsningen.

Varmt välkommen, anmäl dig här.

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär. Vi återkopplar alltid så fort vi kan. Skriv gärna vilken ort det gäller så kan vi hjälpa dig snabbare.