• parkinn

Hotell Park Inn Malmö

KUND: RADISSON
ORT: MALMÖ

I hjärtat av Västra Hamnen i Malmö, granne med World Trade Center, investerade Midroc Property Development i ett hotell med 220 rum. Rezidor Hotel Group blev operatör med sitt hotellkoncept Park Inn. Bengt Dahlgren AB fick i uppdrag att projektera VVS, Brandskydd, Styr- och Övervakning samt Sprinkler för det nya hotellet. Byggstarten var första kvartalet 2008, och hotellet togs i drift i början av 2010. Den U-formade byggnaden ritades av Arkitekterna Krook & Tjäder.

Hotellet har en yta på totalt 9 400 kvm och ska komplettera verksamheten i World Trade Center. Det byggdes i sju våningar med garage under hela byggnaden. I bottenvåningen finns lobby, bar, restaurang, konferenslokaler och kontor. Hotellrummen placerades på plan 2-7. Den totala investeringen för Midroc var ca 250 miljoner kronor.

Systemen i byggnaden har valts utifrån beprövad teknik och för att ge låga LCC-kostnader. För hotellrummen har man valt en kombibaffel med både kyla och värme för att på så sätt slippa att ha radiatorer eller konvektorer vid fasaden. Simuleringar har gjorts för att säkerställa att man erhåller en bra komfort både sommar och vintertid. I bottenvåningen installeras ett behovsstyrt VAV-system med motoriserade tilluftsdon som ger bra komfort och låga driftskostnader. För att klara kraven på brandgasspridning mellan hotellrummen installerades backspjäll på tilluftskanalerna till respektive hotellrum. Frånluften klaras via separata kanaler i schakten och fläkt i drift. Hela byggnaden är dessutom sprinklad. Temperaturen i hotellrummen styrs från det centrala bokningssytemet.

Rezidor Hotel Group är ett av de snabbast växande hotellföretagen i världen och har mer än tiodubblat sin storlek sedan 1993. Gruppen tillhör de fem största hotellkoncernerna med knappt 62 000 rum på 300 hotell i närmare 50 länder i Europa, Mellanöstern och Afrika. Rezidor har fem varumärken; Radisson SAS-, Park Inn-, Regent-, Missoni- och Country Inn-hotell. Hotellkonceptet Park Inn är ett innovativt mellanklasshotell och är Rezidors näst största varumärke.

instagram

  • Brand & Risk
  • Kyl- & Värmeteknik
  • Malmö
  • Sprinkler
  • Styr & Övervakning