• tele2Arena

Tele 2 Arena

KUND: TL BYGG AB
ORT: STOCKHOLM

Hyresgästanpassning på Tele2 Arena, 
Stockholm.

Bengt Dahlgren AB är kontrakterade av TL Bygg AB för installationsledning av hyresgästanpassningen för alla restauranger, barer och pubar som kommer att finnas i idrotts- och evenemangsarenan Tele2 Arena i Globenområdet.

Den 20 juli möter Hammarby – Örgryte i en splitt ny idrotts- och evenemangsarena i Globenområdet i Stockholm. Det är då premiärkväll för Tele 2 Arena, som kommer att ta ca 30 000 åskådare. Tills dess ska TL Bygg:s hyresgästanpassning vara klar. Ett storkök på plan 2 (ca 800 m²) och ett bankettkök på plan 3 (ca 1000 m²) samt trettionio pubar, kiosker och fastfoodrestauranger ska vara installerade och klara. Arenan skall certifieras som Miljöbyggnad i högsta nivå; Guld.

Det är egentligen tre projekt som pågår samtidigt. PEAB bygger själva arenan, TL Bygg har en generalentreprenad för hyresgästanpassningarna. Utöver det kommer nöjescentrat ”Tolv Stockholm” att inrymmas i gatuplan på arenan, där bl a ett O’learys ska in. Det är Skanska som har hand om det projektet. Så arbetet handlar mycket om ett samspel mellan alla dessa parter, säger Anders Linder, installationsledare på Bengt Dahlgren.

Men än är det ett tag kvar till sommaren och avspark. I mitten av april ska den första av tre etapper besiktigas. Det innebär att TL Bygg då har gjort en tredjedel av pubarna, barerna och restaurangerna.
Det rör sig om ett 40-tal försäljningsställen som ska anpassas innan vi är färdiga, så det är ett stort projekt. Bara hyresgästanpassningen kostar några tiotals miljoner kronor. Vi har sista slutbesiktningen i början av juli. Sedan spelas första matchen redan den 20 juli och därefter första konserten, förklarar Anders Linder.

instagram

  • Energi & Miljö
  • Projekt
  • stockholm
  • Styr & Övervakning
  • Teknisk Förvaltning