Brf Idrottsplatsen

Bengt Dahlgrens Torbjörn Gunnersand har arbetat som miljöbyggnadssamordnare i Riksbyggens första projekt som preliminärt certifierats enligt Miljöbyggnads nya manual 3.0. Bengt Dahlgren har även utfört beräkningar för energianvändning, inomhusklimat och dagsljus.

Bengt Dahlgrens roll har varit Miljöbyggnadssamordnare genom hela projekteringen. Genom Miljöbyggnad byggs husen energieffektivt, med en god innemiljö och ett sunt materialval. Exempelvis kommer solskyddsglas att installeras för vissa rum för att undvika övertemperaturer på sommaren. För vissa rum har större fönster installerats för att släppa in tillräckligt med dagsljus. Fuktsäkerhetsarbetet är säkerställt genom både projektering och byggskede.

Projektet heter Brf Idrottsplatsen och ligger i Höganäs. Det är två nästan identiska flerbostadshus som samcertifierats med betyget Silver. Det är även ett Bonum-projekt vilket innebär att det riktar sig mot 55+ som boende.

Husen ligger i en fin del av staden och bara ett par hundra meter från havet. Riksbyggen planerar att bygga tre tegelhus med fyra, fem respektive sex våningar. De nyproducerade lägenheterna är ljusa och trivsamma och med en generös takhöjd på 2,7 meter. Alla lägenheter har inglasad balkong eller egen uteplats. Takvåningarna har även egna takterrasser med härlig kvällssol.

Läs mer här.

 

Kontaktpersoner

Torbjörn Gunnersand

Torbjörn Gunnersand

Energi, Miljö & Hållbarhet

Malmö

040 - 635 17 34
fornamn.efternamn@bengtdahlgren.se
Hannes Hjerpe

Hannes Hjerpe

Energi, Miljö & Hållbarhet

Helsingborg

042-444 29 71
fornamn.efternamn@bengtdahlgren.se

Fler projekt

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär. Vi återkopplar alltid så fort vi kan. Skriv gärna vilken ort det gäller så kan vi hjälpa dig snabbare.