GULD-klassad skola

Växjöregionens första GULD-klassade skola enligt Miljöbyggnad.

Bengt Dahlgren har genom Pernilla Bing, certiferad inom Miljöbyggnad, fått den första byggnaden i Växjö Guldklassad.

– Vi är mycket stolta över detta och vi har haft ett mycket bra samarbete med beställarorganisation och medkonsulter. Bengt Dahlgren har tagit helhetsgreppet om denna skola och har utöver miljöbyggnad och energisamordning även detaljprojekterat VVS, sprinkler och styr, säger Boel Holmstedt kontorschef i Växjö.

Vöfabs pågående byggnationen av Pär Lagerkvists skola kommer att kunna ta emot ca 1000 elever och beräknas bli inflyttningsklar till höstterminens start 2017.

– För cirka fem år sedan tog vi beslut om att lära oss mer om vilka certifieringsmodeller inom miljö- och energiområdet som fanns på marknaden. Vi fann då att Miljöbyggnad var klokast för oss med långsiktigt ägande, säger Vöfabs vd Christer Carlsson. Nu har Växjö kommun som ett av sina mål att vid byggnation projektera efter Miljöbyggnad nivå SILVER. Men denna gång såg vi att vi med ganska små medel kunde få guld, och lämnade därför in en ansökan. Förra året fick en av våra förskolor, Vikaholm, certifieringen SILVER, också det som första byggnad i kommunen. Och nu har vi glädjen att få guld!

Miljöbyggnad fokuserar på tre områden – energianvändning, inomhusklimat och material. Utöver Pär Lagerkvists skola har 13 skolor fått certifieringen i Sverige.

Mer information finns här.

Fler projekt

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär. Vi återkopplar alltid så fort vi kan. Skriv gärna vilken ort det gäller så kan vi hjälpa dig snabbare.