Kv Forskningen – KTH Rocks

Kvarteret Forskningen är de tre huskroppar som byggts på den högsta punkten på KTH Campus för studentbostäder med fokus på innovation och hållbarhet. Husen är storskaliga plusenergihus där värmeåtervinning, bergvärme och strategiskt placerade solceller bidrar till ett ekonomiskt hållbart system för långsiktig förvaltning av husen. KTH Rocks var arkitekten Linda Tengs arbetsnamn för Kvarteret Forskningen.

Projektet har en stark innovationsprofil och ett mål är att nå certifieringen Miljöbyggnad Guld. De tre huskropparna inrymmer 350 studentlägenheter och framtidslabbet KTH Live-in Lab som du kan läsa mer om här.

Bengt Dahlgren har varit med i projektet som VVS-projektör och är mycket stolta över att det nu är nominerat till Årets Bygge. Projektet har redan fått en utmärkelse, The Class Property Innovation and Sustainability Award 2018, som arkitekterna Semrén & Månsson skriver mer om här.

Dagens Nyheter skrev också under hösten 2018 en artikel om projektet, läs den här.

 

 

Kontaktpersoner

Christer Larsson

Christer Larsson

Avdelningschef VVS

VVS

Stockholm

0734-25 81 10
fornamn.efternamn@bengtdahlgren.se
Robin Svedhem

Robin Svedhem

Studiochef BIM

BIM

Stockholm

0734-25 81 87
fornamn.efternamn@bengtdahlgren.se

Fler projekt

  • Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär. Vi återkopplar alltid så fort vi kan.