Gamlestads torg

Gamlestads torg kommer att bli en stor knutpunkt i Göteborg, med 40 000 resenärer dagligen inom några år. Vid hållplatsen Gamlestadstorget finns idag redan pendeltåg, spårvagnslinjer och bussar. Platzer bygger en 17 våningar hög profilbyggnad med kontor, bibliotek, resecentrum, restaurang och service. Totalentreprenör är Serneke. Projektet kommer att vara klart för inflytt sommaren 2018.

Målet är att certifiera projektet enligt LEED, med avsikt att nå nivå Gold. Maria Perzon, Bengt Dahlgren Göteborg, är projektets LEED AP och leder och samordnar LEED-arbetet i projektet tillsammans med Pär Larsson.

LEED är ett amerikanskt system för miljöcertifiering som i Sverige främst används för nybyggnation. Systemet omfattar hållbar landanvändning, vattenanvändning, energi och atmosfär, material och resurser, innemiljö samt innovationer. Ett fokus är att öka samverkan mellan byggnaden, tomten och det omkringliggande samhället. LEED har nästan 110 000 byggnader som certifierats eller håller på att certifieras, varav över 200 i Sverige.

Att vara LEED AP (accredited professional) är en kvalitetsmärkning som visar kompetens för att kunna arbeta med LEED-samordning i projekt samt insamling och sammanställning av de dokument som skall skickas in för att kunna certifiera byggnaden. Aktivt deltagande av en LEED AP i ett LEED-projekt ger möjlighet till en poäng vid certifiering.

 

Fler projekt

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär.
Vi återkopplar alltid så fort vi kan.