Malmö Live

Malmö Live utsågs till Årets bygge 2016. Bengt Dahlgren projekterade brand och risk samt ritade sprinkler och VVS.

– Det är kul att stjärnglansen skvätter över lite på oss, säger Erik Almgren som har varit Brand & risk-ingenjör i projektet.

Erik Almgren kom in tidigt i projektet och har varit med hela vägen fram till besiktningsarbetet. Han beskriver byggnaden som komplex med många delar i samma hus – konserthus och kongresshall samt ett hotell med 444 rum.

– Bygget fick pris för att det har blivit så bra trots att det är så komplext. Vi har varit en del i att lösa svåra frågor in i det sista så vi kan tillsammans med många andra ta åt oss en del av äran för priset, säger han.

Malmö Live är en produkt av en tävling som Malmö stad utlyste 2008. Deltagarna skulle ta fram förslag till en anläggning för möten, kongresser, konserter och hotell samt utforma det kringliggande stadsrummet. I maj 2010 tog Skanska och det danska arkitektkontoret schmidt/hammer/lassen k/s hem segern. Då anlitades Bengt Dahlgren av Skanska för att ta hand om Brand & Risk.

– Eftersom det är ett stort projekt där det kommer att röra sig mycket människor är det säkerhetsmässigt en utmaning. Det var många krafter som kämpade tillsammans in i det sista för att få allt på plats, säger Erik Almgren.

Prisutdelningen för Årets bygge ägde rum på Cirkus i Stockholm den 9 mars och arrangerades av Svensk byggtjänst och Byggindustrin.

– Det blir ett bra referensprojekt för oss där vi kan bevisa att vi kan det vi håller på med och att vi är bra på att lösa problem, säger Erik Almgren.

Kontaktpersoner

Oscar Abrahamsson

Oscar Abrahamsson

VVS

Skövde

0500-49 58 22
fornamn.efternamn@bengtdahlgren.se
Erik Almgren

Erik Almgren

Brand

Malmö

040-6351720
fornamn.efternamn@bengtdahlgren.se

Fler projekt

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär. Vi återkopplar alltid så fort vi kan. Skriv gärna vilken ort det gäller så kan vi hjälpa dig snabbare.