Orgelpipan 4

Bengt Dahlgren har fått uppdraget att projektera VVS, Styr, Sprinkler, El, Brand, Energi och Miljö för den 4 500 kvm stora fastigheten Orgelpipan 4 som nu varsamt ska renoveras för att bli en modern fastighet i city.

Fastigheten ligger mitt i centrala Stockholm mellan Centralstationen och Sergels Torg, utmed Klarabergsgatan. Detta kvarter ingår som en del i Stockholm Stads ”Program för City” som antogs våren 2018.  Kvartersnamnet Orgelpipan finns redan med på Petrus Tillaeus karta från 1733. Namnet har, liksom kvartersnamnen Klockstället och Klockaren, inspirerats av den närbelägna Klara kyrka. Byggnaden idag är sliten och anonym där den ligger utmed ett av Stockholms största transportstråk. Byggnaden som den ser ut idag uppfördes runt 1950 och nu är det dags att modernisera den och koppla samman den med Klarabergsgatan och dess spårvagnshållplatser på ett trevligare sätt.

Brunnberg & Forshed har arkitektuppdraget och vill med detta utveckla en modern byggnad och mötesplats för staden.

 

 

 

 

 

 

Bild från arkitekterna Brunnberg & Forshed.

Kontaktpersoner

Karl Sandström

Karl Sandström

Områdeschef Installation

VVS, BIM, El, Fastighetsautomation, Kyl- & Värmepumpsteknik, Kalkyl

Stockholm, Skellefteå

0734-25 81 20
fornamn.efternamn@bengtdahlgren.se
Christen Aasen

Christen Aasen

Senior konsult Fastighetsautomation

Fastighetsautomation

Stockholm

0734-25 81 48
fornamn.efternamn@bengtdahlgren.se

Fler projekt

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär. Vi återkopplar alltid så fort vi kan. Skriv gärna vilken ort det gäller så kan vi hjälpa dig snabbare.