Om oss

Det självklara valet för kunder och medarbetare.

Bengt Dahlgren är ett privatägt teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad. Vi tillhandahåller kvalificerade ingenjörer inom installation, brand & risk, bygg & fastighet och energi & miljö. Vi är även certifierade enligt ISO 14001 och 9001.

Vår breda kompetens och vårt stora utbud av tjänster gör att vi kan erbjuda kundnära helhetslösningar genom hela processen. Vi hjälps åt att utveckla spetskompetens för våra kunder, som teknikkonsulter strävar vi efter att göra det svåra enkelt.

 

Vår Resa – från människa till samhälle

Bengt Dahlgren var den händiga uppfinnaren som snickrade lika mycket på små konstruktioner på sommarstället, som på nya vänskapsrelationer. Han var båtälskaren som åkte slalom på en skida till han var 75 år och gick till gymmet långt efter att sista slalombacken var besegrad.

De första trettio åren med Bengt vid rodret var inget mindre än en framgångssaga. Han var en man som höll sitt ord lika hårt som livet själv – ibland kom han hem och berättade för sin son Gunnar hur häftigt det var att anställa när konkurrenterna sade upp. Bengt Dahlgren hade nämligen lovat sina medarbetare att de aldrig skulle gå in i en stor koncern, trots en handfull av bud, för den familjära kulturen ville han för alltid skulle leva vidare. Kanske inte med och absolut inte utan, men genom honom.

Företaget grundades av Bengt 1952, och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges ledande oberoende konsulter utan bindningar till vare sig entreprenörer eller tillverkare. Bengt Dahlgren-koncernen har drygt 550 medarbetare som verkar i hela landet men även internationellt. Vi har blivit utsedda till branschen bästa arbetsgivare vid flera tillfällen och krönte detta med att 2018 bli hela Sveriges bästa arbetsgivare.

Vår vision är att vara det självklara valet för kunder och medarbetare och vår affärsidé är att kombinera det stora företagets styrkor med det lilla företagets snabbhet, flexibilitet och närhet. I vår miljö förverkligas goda idéer, människor växer och tillsammans skapar vi värden för såväl oss själva som våra kunder och samhället i stort.

Vi på Bengt Dahlgren är övertygade om att allt startar med individen. Mår du och jag bra, kan vi gå hur långt som helst. Bengt trodde på sig själv 1952 och sedan dess har vi alltid varit i rörelse och strävat mot att bli det självklara valet för medarbetare och kunder. Hos oss är det engagemanget som skapat gemenskapen, kunskapsdelningen som gett oss kompetensen och alla kontorens hjälpsamhet som gjort oss snabba. Vi bryr oss om varandra, kunder och samhälle.

Välkommen hem till oss och vår resa!

 

Några milstolpar i vår historia

  • 1952 – Huset där allt startade – Den 1 oktober startade Bengt Dahlgren upp bolaget med samma namn i en liten fritidslokal i Göteborg, nere i bostadshuset på Lillatorpsgatan 9 B:s källare.
  • 1982 – Bengt Dahlgren går i pension – Bengt Dahlgren går i pension och ägandet övergår till en grupp medarbetare.
  • 2002 – Femtioårsjubileum med ISO-certifiering – Företaget fyller 50 år och blir kvalitetscertifierade enligt ISO 9001.
  • 2003 – Miljöcertifierade – Bengt Dahlgren AB blir miljöcertifierade enligt ISO 14001.
  • 2009 – Moderbolag blir dotterbolag – Moderbolaget ombildas till dotterbolaget Bengt Dahlgren Göteborg AB och ett koncernbolag, Bengt Dahlgren AB, bildas.
  • 2017 – Sveriges bästa arbetsgivare – Bengt Dahlgren blir utsedda till Sveriges och branschens bästa arbetsgivare samt Karriärföretag. Kontor öppnas i Åre/Östersund. Bengt Dahlgren AB omsätter ungefär 550 miljoner kronor.
  • 2020 – Kontor på Åland – Vi öppnar kontor i Mariehamn på Åland. Det blir vårt femtonde kontor. Samma år blir vi ett Karriärföretag.
  • 2022 – Vi växer – Vi växer och är cirka 600 medarbetare fördelade på fler än 16 kontor och filialer över hela landet.

 

Våra värderingar

HelhetssynFrån det lilla till det stora
Med omtanken nära till hands höjer vi blicken, ser till varandra och strävar efter att bredda vår syn. Oavsett frågan. Här är nämligen varje komponent, människa och handling viktig. Vi ser efter både teamets och projektets bästa och vet att vi på så vis får grepp om helheten och helheten grepp om delarna. Och dit når vi, när vi ser tillsammans.

Engagemang Från senaste idéen till hjärtat för det vi gör
Vi vågar bry oss, lär av utmaningarna och prövar nya metoder. För vi letar efter lösningen och oftast är det engagemanget som bär på svaren. Med lika delar vilja som kunskap slår vårt engagemangshjärta för såväl kund som kollega, projekt som Bengt Dahlgren.

NytänkandeFrån innanför till utanför trygghetszonen
Stolta och lärda av vår långa historia ser vi framemot morgondagens utmaningar och innovationer. För vi menar allvar med hela nytänkarmentaliteten. Vi är nyfikna på vad som kan tänkas fram och vet att trygghet i grupp skapar rum för nya idéer. För allt kan göras bättre; från hur vi samarbetar, utvecklas och lär av varandra, till hur vi tar hand om vår värld.

 

Bengt Dahlgren i media

När anställda rankar: Bolagen med bäst personalpolitik – Bengt Dahlgren är nummer 1

Bolagen med branschens bästa och sämsta ledningar – Bengt Dahlgren i topp

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär.
Vi återkopplar alltid så fort vi kan.