Om oss

Det självklara valet för kunder och medarbetare.

Bengt Dahlgrens vision är att vara det självklara valet för kunder och medarbetare och vår affärsidé är att kombinera det stora företagets styrkor med det lilla företagets snabbhet, flexibilitet och närhet. I vår miljö förverkligas goda idéer, människor växer och tillsammans skapar vi värden för såväl oss själva som våra kunder och samhället i stort. Detta gör vi genom att skapa en kultur med optimala förutsättningar för branschens vassaste konsulter.

Vi hjälps åt att utveckla spetskompetens för våra kunder, som teknikkonsulter strävar vi efter att göra det svåra enkelt.

Bengt Dahlgren är ett privatägt teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad. Vi tillhandahåller kvalificerade ingenjörer inom installation, brand & risk, bygg & fastighet och energi & miljö. Vi är även certifierade enligt ISO 14001 och 9001.

Företaget grundades 1952, och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges ledande oberoende konsulter utan bindningar till vare sig entreprenörer eller tillverkare. Bengt Dahlgren-koncernen har drygt 550 medarbetare som verkar i hela landet men även internationellt. Vi har blivit utsedda till branschen bästa arbetsgivare vid flera tillfällen och krönte detta med att 2018 bli hela Sveriges bästa arbetsgivare.

Vår breda kompetens och vårt stora utbud av tjänster gör att vi kan erbjuda kundnära helhetslösningar genom hela processen.

 

Utmärkelser

Vi är stolta över våra utmärkelser och att vi har medarbetare som trivs!

2020 – Karriärföretag

2019 – Karriärföretag, Årets Hedersföretag inom Employer Branding samt Topp 10 Attraktivaste Arbetsgivarna för Studenter

2018 – Sveriges Bästa Arbetsgivare, Branschens Bästa Arbetsgivare, Karriärföretag

2017 – Branschens Bästa Arbetsgivare

2016 – Branschens Bästa Arbetsgivare

2015 – Branschens Bästa Arbetsgivare

2013 – Branschens Bästa Arbetsgivare

 

Värderingar

Våra värderingar visar vårt arbetssätt, vad vi vill uppnå och vad vi tycker är viktigt, bra och eftersträvansvärt.

 

Helhetssyn – innebär att vi erbjuder långsiktiga och värdeskapande lösningar. Utifrån kundens perspektiv och behov skapar vi balans mellan funktionella, ekonomiska och tidsmässiga förutsättningar. Vi bedriver också ett aktivt miljöarbete.

 

Engagemang – definierar vi som drivkraft, hög tillgänglighet och kundomhändertagande. Våra kundrelationer är viktiga, därför kan du som kund förvänta dig att vi alltid ger löpande information genom projekten och har hög tillgänglighet.

 

Nytänkande – innebär att vi är proaktiva och fokuserar på kvalitet, miljö- och energiaspekter. Vi går utanför traditionella lösningar och föreslår nya idéer. Vi håller oss alltid uppdaterade inom utvecklingen i vår bransch och samarbetar med högskolor och universitet.

 

Spetskompetens – omfattar kunskap, kompetensutveckling och erfarenhetsåterföring. Vi initierar och skapar förutsättningar för utbildning och vidareutveckling för våra medarbetare samt deltar i branschens forskning och utveckling.

 

 

 

 

Kontakta oss gärna genom att fylla i nedanstående formulär.
Vi återkopplar alltid så fort vi kan.