Återbruk

Vi brinner för återbruk

Återbruk av avfall och installationsmaterial är inte krångligt med oss. Vi ligger i framkant och driver utvecklingen framåt i Sverige. 

På Bengt Dahlgren stöttar vi dig med rivningsplaner, inventering och kontroll över vad som kan återbrukas. Vi utreder vad som behövs göras tekniskt för att det ska fungera. Det handlar mycket om att kartlägga material och installationsprodukter i byggnader och planera för hur de kan återmonteras. Vi inventerar och konsulterar för att återbruket ska bli mer storskaligt och systematiskt samt med ett tydligt affärsperspektiv. 

Vi vet att cirkulära materialflöden av tekniska installationer kan skapa hållbarare byggnader. Det minskar i sin tur klimatpåverkan, avfallsmängder och användning av naturresurser. För att lyckas behövs en kostnadseffektiv hantering i hela kedjan, från demontering av produkter och material till lagerhållning och sedan återanvändning.

Med en bransch fullständigt anpassad till just-in-time behövs en omställning och förberedelse för återbruk. Därför hjälper vi även till att planera flexibilitet i byggprojekt för att undvika rivning och nyinstallering när nästa hyresgäst flyttar in, vilket sparar pengar, klimat och miljö. 

Vill du veta mer eller skicka en offertförfrågan? Kontakta oss idag!

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.