Fysisk planering
Beslut vid fysisk planering
Har ni kontroll på riskerna för olyckor, översvämningar och erosion? Vid fysisk planering ska människors hälsa och säkerhet ingå vid avvägningar av enskilda och allmänna intressen. Ofta ställs det också krav på en miljökonsekvensbeskrivning (MKB).
Vi hjälper er att ta fram rätt beslutsunderlag i rätt skede, anpassat till den process ni befinner er i. Med bred erfarenhet från komplexa projekt, både inom privat och offentlig sektor, kan vi även ge vägledning och lotsa er genom alla de myndighetskontakter som krävs.
Kontroll av Risker i Fysisk Planering
Vi har full kontroll på riskerna kopplade till olyckor, översvämningar och erosion i samband med fysisk planering. Det är avgörande att människors hälsa och säkerhet beaktas vid avvägningarna mellan enskilda och allmänna intressen. Genom att utföra noggranna analyser kan vi identifiera potentiella risker och föreslå lämpliga åtgärder för att hantera dem.
Beslutsunderlag och Myndighetskontakter
Vi hjälper er att ta fram rätt beslutsunderlag i rätt skede, anpassat till den process ni befinner er i. Med bred erfarenhet från komplexa projekt inom både privat och offentlig sektor kan vi ge vägledning och stödja er genom de myndighetskontakter som krävs, inklusive krav på miljökonsekvensbeskrivningar (MKB) för att säkerställa att alla relevanta aspekter beaktas.
Vill du veta mer eller skicka en offertförfrågan? Kontakta oss idag!
Vanliga frågor kring fysisk planering
Hur sker fysisk planering?
Fysisk planering innebär en organiserad process för att utveckla och använda mark och resurser på ett hållbart sätt. Den omfattar analys av platsens förutsättningar, planering av infrastruktur, bostäder och grönområden, samt att säkerställa en balans mellan ekonomiska, sociala och miljömässiga faktorer. Planeringen sker i nära samarbete med myndigheter, samhällsintressen och ofta med input från allmänheten.
Vilka specifika hälsorisker beaktas i planeringsprocessen?
Hälsorisker som beaktas kan inkludera luftkvalitet, bullernivåer, tillgång till rent vatten, hantering av avfall och sanitära förhållanden, samt tillgång till grönområden för att främja fysisk aktivitet och psykiskt välbefinnande.
Hur ser er process ut för att säkerställa att alla relevanta myndighetskrav uppfylls?
Processen för att säkerställa att alla relevanta myndighetskrav uppfylls involverar noggrann analys av gällande lagstiftning, riktlinjer och bestämmelser på både lokal och nationell nivå. Detta inkluderar att regelbundet granska förändringar i regelverket, samarbeta med tillsynsmyndigheter och utföra miljö- och konsekvensanalyser.