Lär känna Bengt Dahlgren

Om oss

Vi är Bengt

Bengt Dahlgren är ett privatägt teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad. Vi tillhandahåller kvalificerade ingenjörer inom samhällsbyggnad och är certifierade enligt ISO 14001 och 9001.

Idag är vi närmare 700 Samhällsbyggnadskonsulter som stolt bär vår grundares namn. Tillsammans har vi valt att bli riktigt bra på allt det där som får fastigheter att leva och människor att må bra. Värme, kyla, luft, brandskydd, hållbarhet, trygghet, ljus, fukt, vatten och energi är vår värld och ingen kan det bättre. 

Vår breda kompetens och vårt stora utbud av tjänster gör att vi kan erbjuda kundnära helhetslösningar genom hela processen. Vi hjälps åt att utveckla spetskompetens för våra kunder, som teknikkonsulter strävar vi efter att göra det svåra enkelt. 

Vår historia

Allt började med Bengt 1952

Bengt Dahlgren var den händiga uppfinnaren som grundade företaget och framgångsrikt byggde upp företaget de 30 första åren. Ingenjör, entreprenör och innovatör med talang för att förstå VVS i en era när fastigheter blev allt mer komplexa. Med nyfikenhet tog han sig an utmaningar för att utveckla tekniker och förstå vad människor behöver för att leva och må bra. Idag är vi en ständigt växande skara samhällsbyggnadskonsulter som stolt bär namnet Bengt vidare. Vi förenas av allt det där som får fastigheter att leva och människor att må bra. För hållbara lösningar är så mycket mer än bara teknik och något som vi insett finns i vårt dna.

Våra värderingar

Välkommen HEM till oss!

Helhetssyn – Från det lilla till det stora

Med omtanken nära till hands höjer vi blicken, ser till varandra och breddar våra perspektiv. Här är varje komponent, människa och handling viktig. Vi ser efter både teamets och projektets bästa och vet att vi på så vis får grepp om både helheten och de enskilda delarna.

Engagemang – Från senaste idéen till hjärtat för det vi gör

Vi vågar bry oss, lär av utmaningarna och prövar nya metoder. Vi letar efter den bästa lösningen och oftast är det vårt engagemang som bär på svaren. Med lika delar vilja som kunskap slår vårt engagemangshjärta för såväl kund som kollega, för såväl projekt som Bengt Dahlgren.

Mod – Från innanför till utanför trygghetszonen

Stolta och lärda av vår långa historia ser vi framemot morgondagens utmaningar och innovationer. För vi menar allvar med vår modiga nytänkaranda. Vi är nyfikna på vad som kan tänkas fram och vet att trygghet i grupp skapar rum för nya idéer. För allt kan göras bättre; från hur vi samarbetar, utvecklas och lär av varandra, till hur vi tar hand om vår värld.

Bengt Dahlgren är 7 bolag i samverkan.

Ledning
Varje bolag har sin egen ledning. Koncernen har en ledningsgrupp som svarar för samordning, utveckling och ledning av koncernens verksamheter, den består av VD för respektive bolag.

Styrelse
Varje bolag har sin egna operativa styrelse med extern ordförande som hanterar de lokala bolagen. För förvaltningen av moderbolaget och koncernen i enlighet med lag, bolagsordning, ägardirektiv och konsortieavtal finns en separat styrelse där ordförande i respektive dotterbolag sitter med.

På bild ser ni vår Koncernstyrelse.


Från vänster: Åke Rautio, Christer Larsson, Christina Lundqvist, Jan Leife, Petra Palmgren-Lindwall, Erik Almgren, Christian Johansson
Längst fram: Agneta Lundén Hjält

Projekt

Kaj 16 – Rymdskyttel eller trähus?

Båda! Det är Sveriges största trähus som inte har utrymme för slit och släng – de resurser som används ska kunna leva vidare i ny form. En cirkulär fastighet, precis som på en rymdstation. Här blir någons skräp alltid en annans skatt. 100% återbrukade och återbrukningsbara fastigheter borde vara normen, vart vi än är i universum. Läs mer om alla våra projekt!

Läs mer

Projekt

Våra senaste projekt

Vill du också vara en Bengt på jobbet?

Nu har vi många spännande tjänster ute. Läs mer om vad vi erbjuder dig som konsult. Vi ser fram emot att höras!

Vill du kontakta oss på Bengt?

Vill du ha rådgivning, en offert eller bara fråga oss något?

Observera att du inte kan ansöka om praktik eller arbete via detta formulär, mer information hittar du här.


© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.