Nyheter

22 mars 2024

Överkikaren 30 vinner Årets Bygge - kategori Renovering

Vinnare i Årets Bygge har tillkännagivits och vi är mycket glada över att projektet Överkikaren 30, som Bengt Dahlgren ha bidragit med sin kompetens i, har vunnit i kategorin Renovering.

Projektet omfattade bland annat påbyggnad av takvåning som idag används av restaurang Freyja med en fantastisk uteservering med utsikt över riddarfjärden/gamla stan. Byggherre är Slussgården och totalentreprenör MVB Öst.

Bengt Dahlgren har varit med och projekterat ny ventilation i hela fastigheten samt installationer för nytt storkök, restaurang och takbar.

- Det var ett väldigt roligt projekt med flera härliga utmaningar. Fastigheten om 18 000 kvm har med kvarsittande hyresgäster på kontorsvåningarna, fått helt nya ventilationssystem, nya schakt, stammar samt installationer för nytt storkök och restaurang. Ett tidigare tryckeri och kontorsyta i gatuplan har fått lämna plats åt storköket och den nya restaurangen Freyja har fått kanske stans bästa läge, i en påbyggnad uppe på plan 13 med milsvid utsikt och en tillhörande takbar. Helt klart värt ett besök när våren är i antågande, säger Calle Bolin, Uppdragsansvarig, Bengt Dahlgren.

- På Brand och Risk i Stockholm är vi lite extra stolta över vår smarta innovation – en annorlunda utrymningslösning genom en enorm taklucka som öppnar upp åtkomsten till utrymningstrapphuset från takterrassen. Internt kallades den "Frejs lucka", då vår tidigare kollega Frej var Uppdragsansvarig för projektet. Roligt sammanträffande eftersom restaurangen som öppnade heter Freyja, säger Tobias Karlsson, Avdelningschef Brand i Stockholm.

Priset delades ut av Byggindustrin på Construction Summit i Stockholm, den 19 mars.

Om priset Årets Bygge 2024

Priset Årets Bygge delas ut av tidningen Byggindustrin och delas ut inom kategorierna Hotell och kontor, Infrastruktur, Bostäder, Samhällsfastigheter, Industri/Logistik/Butik och Renovering på byggindustrin.se under januari och februari 2024.

Julia Fredriksson

Marknadskoordinator

Aktuellt

Det senaste hos Bengt

Handböcker

Vi har handböcker om alla våra favoritämnen: värme, kyla, luft, brandskydd, hållbarhet, trygghet, ljus, mörker, fukt, vatten och energi.

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.