Bostäder

Malmö

Docks - Flerbostadshus

Docks ett flerbostadshus i Malmös hamninlopp. Ett 26 våningar högt hus varav 157 lägenheter.

Framtidssäkrat med Brand-BIM 

I hjärtat av Malmö, närmare bestämt i Dockan, reser sig ett ambitiöst 26-våningshus med bostäder. Detta storslagna projekt är ett samarbete mellan oss på Bengt Dahlgren och JM, en av Sveriges ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden.


Erik Almgren, en av våra seniora brandkonsulter som ansvarat för brandskyddsfrågorna, berättar: "Vi har haft förmånen att vara med från allra första början, från att ta fram tidiga strategier till hela designskedet. JM testar också för första gången brand-BIM i projekt i Skåne. Det innebär att vi projekterar brandskydd i modellformat, vilket nu visualiseras på bygget för alla med hjälp av en app i mobiltelefonen."


Det moderna tillvägagångssättet att projektera brandskydd i 3D-modellformat istället för traditionella beskrivningstexter har imponerat våra partners. "Vi har precis haft en kundutvärdering med JM, och feedbacken var mycket positiv. De uppskattar verkligen att vi levererar inte bara en pappersprodukt utan riktig modellinformation direkt till bygget. De ser stora fördelar med detta för framtiden", fortsätter Erik entusiastiskt.


Så vad tar vi med oss från detta framgångsrika projekt? Enligt Erik, "Vi tar med oss lärdomarna om hur vi kan förbättra vårt samarbete med arkitekter och projektledare. Men framför allt, vi går från detta projekt med en förnyad tro på att dessa nya metoder vi tror på faktiskt fungerar i verkligheten."


För oss på Bengt Dahlgren innebär detta projekt mer än bara en milstolpe för BrandBIM. Det är ett bevis på vår ständiga strävan efter innovation och kvalitet, och vårt engagemang att leverera det bästa till våra kunder.


Bengt Dahlgren har utöver att ansvara för brandskyddet även projekterat Ventilation, VS och styr. Kontaktperson, Erik Almgren på Bengt Dahlgren i Malmö.

Erik Almgren

Senior Brandkonsult

Projekt

Det senaste hos Bengt

Bengt söker Bengt

Vi är ett inkluderande gäng som vet att harmoni och bäst i klassen kan gå hand i hand. Nu vill vi bli fler Bengtar, är det kanske du? Se våra lediga jobb.

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.