Utbildning, Idrott & Bad

Nacka

Ebba Brahe-skolan

Stans bästa skolutsikt i en modern och flexibel skollokal.

Stans bästa skolutsikt i en modern och flexibel skollokal.

Hösten 2021 öppnar Ebba Brahe gymnasieskola. Den nya skolan ligger med ett naturskönt läge högst upp på Kvarnholmen i Nacka kommun. Skolan kommer att ägas av Kvalitena och drivas av Ebba Braheskolan.

Bengt Dahlgren utför entreprenadbesiktning för totalentreprenaden i samverkan mellan Winge Bygg AB och Kvalitena AB. Eddy Chabo är uppdragsansvarig och besiktningsman för VVS i projektet.

”Det är fantastiskt att få arbeta på ett spännande projekt som detta och med den här underbara utsikten!” säger Eddy.

Projektet omfattar ca 7 600 kvm och består av en ny skola med plats för ca 600 elever, en fullstor idrottshall nedsänkt i berget samt 1 400 kvm kontor. Skolan förses även med ett komplett tillagningskök som dimensioneras för ca 1000 måltider. De nya lokalerna blir yteffektiva men med hög takhöjd, stora fönster och en fantastisk utsikt. Skolan byggs med traditionella klassrum men stommen medger justerad planlösning över tid. Fasaderna utförs med tegel och puts i enlighet med detaljplanens gestaltningsprogram. Byggnaden certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

UnitEducation AB har under första halvan av 2019 utvecklat, ritat och projekterat nya Ebba Braheskolan på Kvarnholmen. Utvecklande Arkitekt är Tobias Hindersson.

Kontaktperson

Eddy Chabo

Projekt

Det senaste hos Bengt

Bengt söker Bengt

Vi är ett inkluderande gäng som vet att harmoni och bäst i klassen kan gå hand i hand. Nu vill vi bli fler Bengtar, är det kanske du? Se våra lediga jobb.

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.