Utbildning, Idrott & Bad

Stockholm

Eriksdalsbadet

Ett av Stockholms kändaste landmärken planerar för en modernisering och ombyggnation.

Bengt Dahlgren vinner upphandlingen om Eriksdalsbadet

Eriksdalsbadet i Stockholm planerar för en modernisering och ombyggnation, projektet startade redan i oktober 2021 men nu har den viktiga upphandlingen kring fortsättningen landat. Bengt Dahlgren kommer framåt att ta hand om disciplinerna Rör, Ventilation, VA, Utvändig VA, Styr, Sprinkler, Kyla, Badvattenrening, Energi & Energisamordning, Tekniksamordning samt Fuktsäkerhetsansvarig för VVS.

Vi är otroligt stolta över att få delta i moderniseringen av ett av Stockholms mest kända landmärken.

Stockholms Stad skriver på sin hemsida att Eriksdalsbadet togs i bruk 1999. Badet är ett av Stockholms mest besökta bad med omkring 1,5 miljoner besökare per år, vilket är nästan tre gånger fler besökare per år än vad det ursprungligen utformades för. Anläggningen är därför mycket sliten och har stora upprustningsbehov. För att säkerställa badets framtida funktion planerar Stockholms stad att renovera och bygga om anläggningen de kommande åren. Målet med renoveringen och ombyggnaden är att skapa en modern simhall med bättre teknisk funktionalitet, inomhusklimat, brandsäkerhet och tillgänglighet. Det kommer att byggas om i vissa delar och nya utrymmen och funktioner tillkommer.

Eddy Chabo från Bengt Dahlgren berättar att:

”Det är ett otroligt spännande och komplext projekt som kommer pågå under lång tid och där vi verkligen kan bidra med många av våra specialister!”

Projektet väntas pågå till 2028 och beställare är Stockholms Stad, Fastighetskontoret.

Kontakta gärna Eddy Chabo för mer information.

 

Snabbfakta

Ort: Stockholm

Kund: Stockholms Stad, Fastighetskontoret

Kategori: Utbildning, Idrott & Bad

Projekt klart: Planerat färdigställande 2028

Läs mer på vaxer.stockholm/projekt/renovering-av-eriksdalsbadet/

Eddy Chabo

Specialist & Gruppchef för Kontroll & Besiktning

Projekt

Det senaste hos Bengt

Bengt söker Bengt

Vi är ett inkluderande gäng som vet att harmoni och bäst i klassen kan gå hand i hand. Nu vill vi bli fler Bengtar, är det kanske du? Se våra lediga jobb.

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.