Kommersiellt & Hotell

Göteborg

Hotell Draken

Göteborgs nya landmärke!

Foto: Bert Leandersson

Clarion Hotel Draken på Järntorget i Göteborg – den nya mötespunkten och ett landmärke i anslutning till Masthuggskajen. Hotellet är beläget i den imponerande 105 meter höga byggnaden med 33 våningar och utgör Göteborgs högsta hotellbyggnad med 474 eleganta designade hotellrum, flera förstklassiga restauranger och moderna konferenslokaler. På de översta våningsplanen har man skapat en spektakulär restaurang och skybar för totalt upp till 400 personer. Dessa högt belägna faciliteter erbjuder en makalös panoramautsikt över staden och hamninloppet, vilket ger gästerna en minnesvärd upplevelse. I den befintliga biograf Draken med plats för ca 700 personer är det redan fullbokat med evenemang och lokalerna som bibehållit sitt ursprungliga utseende har fått en uppgradering av installationer bl.a avseeende brand- och utrymningssäkerhet. 


Projektet är resultatet av ett samarbete mellan Balder, Strawberry Hotels och Folkets Hus, med byggnadsarbeten som påbörjades i september 2019. En utmaning med byggnadens utformning är att upprätthålla höga standarder för klimat- och brandsäkerhet. Målsättning är att certifiera den nya byggnaden med LEED Gold-standard, vilket visar på en stark miljömedvetenhet.


Bengt Dahlgren är en stolt samarbetspartner i detta projekt och har varit engagerad från tidiga programskeden ända fram till det fullständiga färdigställandet av byggnaden. Vårt bidrag omfattar projektering inom VVS och sprinklersystem, brandskydd inklusive utförandekontroller under byggskede , energi-  och miljö, köksskyla samt installationssamordning. Vi på Bengt Dahlgren har skräddarsytt lösningar inte enbart för att uppfylla byggregler utan utifrån ett kundfokus kring hållbara lösningar över tid. Det spännande mötet mellan nybyggnad och ombyggnad har bidragit till utmaningar för att hitta kreativa lösningar där resultatet blivit en härlig mix av nya impulser inspirerade av befintlig byggnads historia.

Kontaktperson:
Malin T. Vester inom brand & Roger Håkansson för frågor som berör VVS.

Varmt välkomna att höra av er vid frågor.

Snabbfakta

Ort: Göteborg

Kund: K21 Entreprenad, Folkets Hus, Balder

Kategori: Kommersiellt & Hotell

Projekt klart: 2017 - 2023

Läs mer på www.balder.se/om-balder/aktuella-projekt/clarion-hotel-draken

Projekt

Det senaste hos Bengt

Bengt söker Bengt

Vi är ett inkluderande gäng som vet att harmoni och bäst i klassen kan gå hand i hand. Nu vill vi bli fler Bengtar, är det kanske du? Se våra lediga jobb.

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.