Kommersiellt & Hotell

Stockholm

IKEA i Gallerian

Det första cityvaruhuset!

Det första city-varuhuset!

Den 30:e juni i år öppnar IKEA sitt första cityvaruhus i Gallerian i centrala Stockholm. På IKEA City kommer du kunna köpa med dig ett stort sortiment av heminredningsprodukter och även handla från second hand-butiken. Varuhuset blir det största i sitt slag fördelat på tre våningar som också självklart inkluderar IKEAS populära restaurangkoncept.

Bengt Dahlgren har ansvarat för brandprojekteringen av det drygt 8000 kvm stora varuhuset.

En utmaning har varit att projektet pågått samtidigt som andra verksamheter hållit öppet i resterande delar av Gallerian. Då varuhuset alltså ingår i den befintliga Gallerian har det krävts hög grad av analytisk dimensionering för att kunna verifiera myndighetskraven avseende brandskydd.

Då både fastighetsägaren AMF Fastigheter och IKEA också har en hög hållbarhetsambition har stort fokus lagts på återbruk och möjligheten att kunna bevara befintligt brandskydd. Smarta strategiska val har också lett fram till stora kostnads- och CO2-besparingar.

Tack vare gott samarbete mellan alla projektdeltagare går vi nu i hamn med ett fantastiskt lyckat projekt!

Kontaktperson

Peter Sellberg

Snabbfakta

Ort: Stockholm

Kund: IKEA, AMF Fastigheter

Kategori: Kommersiellt & Hotell

Projekt

Det senaste hos Bengt

Bengt söker Bengt

Vi är ett inkluderande gäng som vet att harmoni och bäst i klassen kan gå hand i hand. Nu vill vi bli fler Bengtar, är det kanske du? Se våra lediga jobb.

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.