Kontor

Lund

Space Lund

Första byggnaden i nya Science Village, mellan de internationella forskningscentren ESS och MaxIV strax utanför Lund.

Veidekke tillsammans med Wihlborgs bygger nytt kontor och labb åt bland annat hållbarhetsprofilerade Oatly som kommer odla havre inomhus, forska och produktutveckla för framtiden.

Byggnaden, Space, byggs i fem våningar om totalt 7 400 kvm, och blir först i nya Science Village, mellan de internationella forskningscentren ESS och MaxIV strax utanför Lund.

Det som genomsyrat projektet är fokus på flexibilitet för framtida hyresgästanpassningar, mycket fokus har legat på analytiska dimensioneringar för att medge öppna atrielösningar mellan våningsplanen, fokus på kostnadseffektiva lösningar med att minimera behovet av onödiga brandcellsgränser.

Det speciella med fastigheten är det unika fasaduttrycket med utanpåliggande träraster. 

Projektet siktar mot hela tre hållbarhetscertifieringar:

  • Miljöbyggnad Guld - reglerar byggmaterialens miljöpåverkan
  • Well Core Gold - fokuserar på miljön för människorna som använder byggnaden
  • NollCO2 - strävar mot netto-noll klimatpåverkan

Bengt Dahlgren har i projektet deltagit med brandprojektering från tidigt skede, från ett första streck på pappret och ändra fram till detaljprojektering. Projektet är nu under produktion med förväntad färdigställande Q4 2023.

Kontaktperson:
Joakim Sender
Kevin Rasmusson

Renderingar från Veidekke.

Snabbfakta

Ort: Lund

Kund: Veidekke i samarbete med Wihlborgs

Kategori: Kontor

Projekt klart: 2021-2023

Läs mer på www.veidekke.se/projekt/space/

Bengt söker Bengt

Vi är ett inkluderande gäng som vet att harmoni och bäst i klassen kan gå hand i hand. Nu vill vi bli fler Bengtar, är det kanske du? Se våra lediga jobb.

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.