The Winery Hotel

KUND: FABEGE, VEIDEKKE/ARCONA, THE WINERY HOTEL
ORT: STOCKHOLM, SOLNA


 

 

Bengt Dahlgren har gjort först programhandling och systemhandling för VVS med fastighetsägaren Fabege. Därefter kom totalentreprenören in i form av ett samarbete mellan Veidekke och Arcona där Bengt Dahlgren tog fram bygghandling för VVS. Därtill har vi även gjort några mindre hyresgästanpassningar för VVS i efterhand med hotelloperatören The Winery Hotel.

Bengt Dahlgren har också gjort miljöcertifiering enligt BREEAM International med Fabege som kund under hela processen.

Jämsides med VVS-projektet har Bengt Dahlgren också projekterat deras kyla och VVS-utrustning i hotellets vinfabriker som hela tiden har löpt som ett eget projekt mot hotelloperatören The Winery Hotel.

Hotellet har bland annat ett gediget miljöarbete och fortsätter arbeta aktivt för att minska energiförbrukningen, till exempel genom effektiva uppvärmnings-och ventilationssystem samt LED-eller lågenergilampor som ljuskällor.

The Winery Hotel beskriver sig själva på sin hemsida med dessa ord:

”Vårat vineri är hjärtat av hotellet och anger tonen för både arkitekturen och inredningen. I hotellets foajé möts du av vineriets enorma ekfat och ståtliga stålcisterner.

Polerade betonggolv och tegelväggar som inspirerats av förra seklets industriella era blandas med modern belysning och inredning, vilket resulterar i en design som blickar mot framtiden. Tegelfasader i varierande toner av rödbrunt ger stadga och vikt.

Hotellets interiör är utformad för att förbättra och framhäva byggnadens karaktär. Lobbyns enorma luftiga fönster och generösa takhöjd, på över sex meter, kombineras med noggrant utvalda material vilket understryker den industriella elegansen i arkitekturen.

Smarta funktioner och material med unika detaljer ger karaktär och personlighet som komplement till den råa, robusta känslan. Det gamla och det nya samexisterar i en atmosfär inspirerad av Brooklyn och Toscana – Brooklyn med sina många stora, imponerande byggnader i fasta material och Toscana med sina gamla, vackra vingårdar.”

 

Läs gärna mer om hotellet här. 

instagram

  • Energi & Miljö
  • Kyl- & Värmeteknik
  • stockholm
  • VVS-Projektering