Avhandlingar & Rapporter

30 september 2022

Bengt Dahlgrens Hållbarhetsredovisning 2021

Vårt uppdrag är påbörjat men inte slutfört!

I juli 2022. lanserade vi vår Hållbarhetsredovisning för 2021 där vi berättar mer om hur vi arbetar med hållbarhet på alla plan; externt och internt, socialt, ekonomiskt och ekologiskt.

2016 satte vi på Bengt Dahlgren upp våra första hållbarhetsmål. På de här sex åren har det hänt massor inom vår hjärtefråga. Hållbarhetsfrågan bor inte längre bara på hållbarhetsavdelningen utan har också tagit språnget ut i våra projekt. För det är med värdefullt hållbarhetsarbete ute i våra projekt som vi kan göra mest skillnad och motverka hoten mot vår miljö och klimat.

”Vår hållbarhetsgrupp har arbetat med denna under hela våren och är jätteglada att äntligen kunna få dela rapporten med er. Vi är otroligt stolta över vad vi bidrar med inom hållbarhetsutvecklingen i branschen, passa på att läsa om några av vår goda exempel i denna rapport” säger Cecilia Wetterqvist från vår Hållbarhetsgrupp.

Med våra nya hållbarhetsmål vrider vi upp ambitionsnivån ordentligt. Tidigare har det varit  mycket fokus på minskad energianvändning och  resor vilket har gett resultat. Nu sätter vi fullt fokus på ökad hållbarhet i våra projekt. Med våra spets­projekt inom hållbarhet och innovation leder vi branschen och våra kunder framåt på ett sätt som gör oss lite stolta men långt ifrån nöjda. Installationer har länge varit en av våra paradgrenar. Tack vare innovativt hållbarhetsarbete kan vi nu göra dem ännu mer hållbara.

Vi är redo att ta vårt hållbarhetserbjudande till nästa nivå och det vill vi göra tillsammans med kunder och partners. Känslan av att verkligen bidra till ett högre syfte är  den viktigaste parametern för många av oss när vi utvärderar vårt arbete. Tillsammans med våra kunder och partners har vi på Bengt Dahlgren verkligen chansen att göra skillnad. Vår värld ställs inför stora  utmaningar och det är nu eller aldrig som gäller. Vi är redo och vi vill skapa morgondagens hållbara samhälle.

”Jag är imponerad och stolt över den resa vi som koncern gjort tillsammans inom hållbarhetsområdet sedan jag blev ansvarig för det 2009! Stort tack till alla er kunder och medarbetare som bidragit till hållbarhetsarbetet i stort och i smått!” säger Maria Perzon, Hållbarhetsansvarig

Nu ser vi fram emot att lägga in ytterligare en växel.  Vårt uppdrag är påbörjat men inte slutfört!

Kontaktpersoner

Louise Holmstedt, Gruppchef miljö & specialist Hållbar Stadsutveckling
Cecilia Wetterqvist, Brand

Hållbarhetsredovisningen 2021

Läs Hållbarhetsredovisningen här

Louise Holmstedt

Gruppchef Hållbarhet, Specialist Hållbar Stadsutveckling

Resurser

Det senaste hos Bengt

Vill du också vara en Bengt på jobbet?

Nu har vi många spännande tjänster ute. Läs mer om vad vi erbjuder dig som konsult. Vi ser fram emot att höras!

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.