Sprinkler

Varför ett sprinklersystem? 

97 % av alla bränder i byggnader släcks med sprinkler. Att investera i ett sprinklersystem räddar både liv och egendom. Dessutom sparar det stora kostnader ifall olyckan är framme.

Vi ser helheten i projekt och fastigheten med fokus på både brandskydd och sprinklerprojektering.

När du anlitar en sprinkleringenjör från Bengt Dahlgren kan du vara säker att få den bästa tänkbara hjälp i ditt uppdrag. Vi arbetar i alla skeden i bygg och förvaltningsprocessers där varje projekt anpassas utifrån våra kunders behov. I tidiga skeden hjälper vi till att utforma ert sprinklersystem så det blir hållbart över tid och ger minimalt koldioxidavtryck. Behöver du under processens gång stämma av kostnader i ditt projekt kan vi bistå med kalkyler i alla skeden.

Våra sprinkleringenjörer har erfarenhet från olika branscher, det är en självklarhet för oss att projektera anläggningar som kan installeras enkelt och effektivt. Har du en sprinkleranläggning där du behöver stöd kring provningar, dokumentation, utbildning med mera?  Vi kan råd vad som behövs för att få en säker anläggning som uppfyller krav enligt regelverk och försäkringsbolag. Bengt Dahlgren är inte leverantörsbunden och kan därför ge råd kring val av andra släcksystem än sprinkler som exempelvis vattendimma, gas och skumsläcksystem. Bengt Dahlgren har bred erfarenhet av olika typer av projekt vilket har möjliggjort att flertal personer hos oss har specialiserat inom kulturbyggnader, höga hus, industrier, logistik med mera. En tredjedel av sprinkleringenjörerna är behöriga inom vattensprinkler och trycksatta stigarledningar enligt SBSC

Sprinklerinvestering

Att installera ett sprinklersystem kan vara en mycket lönsam investering. Kostnaden för installation av boendesprinkler i nyproduktion är ca 1 % av den totala byggkostnaden. Oftast sparas pengar genom lättnader på andra delar av brandskyddet och lägre försäkringspremier. Att minimera avbrotten i verksamheten är också en viktig aspekt för att undvika ekonomiska förluster eller förlorade marknadsandelar.

Besiktning av sprinkler

Bengt Dahlgren kan hjälpa till med normbesiktningar av sprinkleranläggningar. Vi har erfarenhet av leveransbesiktningar, revisionsbesiktningar och entreprenadbesiktningar. Utöver det utförs kvalitetsgranskningar av sprinklerhandlingar enligt regelverk.

Vill du veta mer eller skicka en offertförfrågan? Kontakta oss idag!

Ställ en fråga till Sprinkler-Bengt!

Din personliga sprinklerkonsult på nätet. Nu lanserar vi vår virtuella ”kollega” Sprinkler-Bengt som svarar på frågor och ger vägledning kring sprinklersystem. Du som på olika sätt arbetar med sprinkler kan få snabba svar.

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.