Säkerhetsarbete & arbetsmiljö

Hur ser ert säkerhetsarbete ut? 

I en värld med allt mer komplexa beroenden blir sårbarheten större och hotbilden dynamisk. Prioritering av säkerheten är grundläggande för en välfungerande verksamhet, ger konkurrensfördelar och stärker varumärket. Företag och organisationer är dessutom skyldiga enligt lagkrav att bedöma hur samhällskritisk deras verksamhet är, och därigenom vilket säkerhetsarbete som krävs.

Med gedigen erfarenhet från både näringsliv och offentlig sektor, hjälper vi er med breda säkerhetslösningar, informationssäkerhet samt säkerhetsskydd.

Är ni trygga med er arbetsmiljö?

Ingen i Sverige ska behöva skada sig, bli sjuk eller dö på grund av sitt arbete. En bra arbetsmiljö kräver systematiskt och kontinuerligt arbete med Arbetsmiljölagen (AML), Arbetsmiljöverkets författningssamling (AFS) och Miljöbalken som ramverk.


Som experter på hälsa, säkerhet och miljö har vi kontroll på lagar och förordningar och kan bedöma vilka ergonomiska, psykiska, sociala och fysiska risker som finns inom verksamheten. Vi hjälper er att minska riskerna för ohälsa och olycksfall samt att förbättra arbetsmiljön ur ett helhetsperspektiv.

Vill du veta mer eller skicka en offertförfrågan? Kontakta oss idag!

Vanliga frågor kring säkerhet & arbetsmiljö

Vad är en säker arbetsmiljö?

En säker arbetsmiljö innebär att arbetsplatsen är utformad och organiserad för att minimera risker för skador och ohälsa. Det inkluderar fysiska, psykosociala och ergonomiska aspekter som påverkar arbetstagarens välbefinnande och produktivitet.

Vilka fyra steg ingår i SAM?

De fyra stegen i Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) är: (1) Kartläggning: Identifiera och bedöma risker. (2) Handlingsplan: Utveckla åtgärder för att hantera identifierade risker. (3) Genomförande: Implementera åtgärderna.(4) Uppföljning och utvärdering: Kontrollera effektiviteten av vidtagna åtgärder och justera vid behov.

Vad finns det för exempel på arbetsmiljöproblem?

Fysiska risker som fall, stötar eller kemikalieexponering. Psykosociala problem som stress, mobbning eller bristande arbetsbelastning.

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.