BIM-samordning

Vad är BIM-strategi och hur kan vi hjälpa dig med det?

BIM, Building Information Modelling, handlar om att på ett effektivt och organiserat sätt hantera information om en byggnad. Våra tjänster inom BIM säkerställer att hela byggnadsinformationen kommer till användning och verklig nytta. 

Det nya inom BIM är visualisering med VR-teknik. Det ger en möjlighet att uppleva en byggnad i förtid för att se hur byggnaden kommer att se ut samt få en verklig uppfattning av storleken inne i byggnaden. 

BIM-strategi

Med hjälp av BIM finns stora möjligheter att spara både tid och pengar. Vi är BIM-specialister är delaktiga i hela byggprocessen, från att skapa BIM-strategier och samordna BIM-modeller till att tillämpa BIM-metodik för entreprenörer, förvaltare och fastighetsägare.

Med BIM säkerställer vi att hela byggnadsinfomationen kommer till användning och verklig nytta. Vi levererar i dag bland annat visualisering med VR-teknik, projektstyrning med tidsplan, mängdning och kalkyler baserat på BIM-modellen.

Utifrån dina behov skapar vi en strategi för att ta hand om BIM-informationen:

  • Projekteringshjälpmedel (BIM-manualer, föreskrifter, upphandling)
  • Produktionsverktyg (mobilanpassade BIM-modeller och digitala ritningar)
  • Tillämplig förvaltning
  • 3D- och VR-visualisering för byggarbetsplatser.

Samordning med BIM och VR

BIM, Building Information Modelling, handlar om att på ett effektivt och organiserat sätt hantera information om en byggnad. Bengt Dahlgrens tjänster inom BIM säkerställer att hela byggnadsinformationen kommer till användning och verklig nytta så både tid och pengar sparas.

Det nya inom BIM är visualisering med VR-teknik som ger en möjlighet att uppleva en byggnad i förtid för att se hur byggnaden kommer att se ut och få en verklig uppfattning av storleken inne i byggnaden. Projektstyrning med tidsplan, mängdning och kalkyler baserat på BIM-modellen är några andra exempel på vad Bengt Dahlgren levererar till ledande projekt idag. 

Våra BIM-specialister är aktiva i hela byggprocessen, från att skapa BIM-strategi, samordna BIM-modeller till att tillämpa BIM-metodik för entreprenörer, förvaltare och fastighetsägare oberoende av storlek.

BIM- och CAD-samordning

Vi utför 3D-, BIM- och CAD-samordning med spetskompetens inom branschens ledande programvaror såsom Solibri Model Checker, Autodesk Navis Manager och dessutom webbaserade lösningar.

Med en gedigen projekteringskompetens och nära samarbeten med våra kunder kan vi erbjuda samordningsmodeller att lita på!

Vill du veta mer eller skicka en offertförfrågan? Kontakta oss idag!

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.