Hållbarhet

Skyhöga ambitioner inom hållbarhet

Genom att lära av varandra kan vi hitta den perfekta balansen mellan forskning, ekonomi och långsiktig hållbarhet. Vi gör hållbarhet lönsamt.

Vi vill göra skillnad

Bygg- och fastighetsbranschen släpper varje år ut 9,2 miljoner ton koldioxid – en femtedel av Sveriges totala utsläpp på 46 miljoner ton*. Ett hållbart byggande skapar lönsamma, effektiva och långsiktigt smarta helhetslösningar. 

Tillsammans med våra kunder och partners har vi verkligen chansen att göra hållbar skillnad. Vi har kompetensen, mandatet och viljan att vara den aktör som driver hållbarhetsfrågor i samtliga projekt vi är involverade i. När du jobbar med oss får du en partner som aktivt och fokuserat tar miljö- och hållbarhetsperspektivet i alla delar av ditt projekt: allt från energilösningar till klimataspekten på byggmaterial, återbruk och miljöcertifiering samt livscykelanalyser eller genomgång av efterlevnad av EU Taxonomin.

Vårt hållbarhetsengagemang går hand i hand med vår forskning och utveckling. Våra spetsprojekt ger oss möjlighet att hitta bra lösningar på utmaningarna vi ställs inför. Vi har inte alltid svaret eller sitter på lösningen direkt, men som vi brukar säga – engagemanget bär på svaren.

*siffror från Naturvårdsverket

Becos - klimatavtryck i realtid

Installationsbranschen bidrar med ca 10-15% av byggsektorns klimatavtryck, ofta baserat på grova uppskattningar. Därför skapade vi Becos, en Revit-plugin som ger realtidsdata om klimatpåverkan.

Vill du veta mer?

Har du en fråga eller är du nyfiken på någon av våra hållbarhetstjänster?

© 2022 Bengt Dahlgren. All rights reserved.